Prototypebouw
There are no translations available.

Het maken van prototypes voor test- of zichtdoeleinden is gemeenzaam bekend. Vandaag willen we een speciale versie in het licht stellen : cut-open modellen en daarbij horende flight cases.


De cut-open (letterlijk : opengesneden) heeft voornamelijk als doelstelling om een kijkje te bieden in de binnenkant van bepaalde toestellen of machines. Niet zelden schuilt er onder de behuizing mooie technologie, maar is deze aan het oog onttrokken. Door het verwijderen van wanden en onderdelen, kan middels de nodige verlichting en vensters toch een blik op de binnenzijde van de machine gerealiseerd worden. Bezoekers op beurzen, toestellen in showrooms, enz zijn de typische toepassingen voor deze cut-opens.

 

Hieronder 2 voorbeelden van hoe een cut-open er kan uitzien.

 

Voorbeeld van een cut open Voorbeeld van een cut-open 2

 

Voor bovenstaande cut-opens hebben we alle overtollige onderdelen verwijderd, alle zichtbare delen opgeblonken, afgeschermd met de nodige plexiplaten, opgelicht met LED-verlichting, voorzien van naamplaatjes, en finaal ingewerkt in een houten flight case voor transport en manipulatie. Het is een kant van De Feyter die misschien minder bekend is, maar het is er zeker één die we graag doen.

 

Flight-case-voor-cut-opens-