Verleng de zomer!
There are no translations available.

De boog kan niet altijd gespannen staan… Wat dacht je van een frisse duik in het zwembad? Misschien is jouw zwembad wel gemaakt door De Feyter.

 

Alhoewel er meerdere productiemethodes bestaan, is het polyesteren van kuipen een vaak voorkomende techniek om een duurzaam en hermetisch zwembad te realiseren. Daar de meeste zwembaden rechthoekig van vorm zijn, worden deze gemaakt in een eenvoudige houten structuur. Als er echter gebogen of meer complexe vormen nodig zijn, worden er speciale mallen gemaakt. Door de omvang van zwembaden, nemen de mallen vaak grote proporties aan. Om de malkost dan onder controle te houden, biedt G.  De Feyter mallen in piepschuim (EPS) aan. EPS heeft nogal wat voordelen : het is licht, freest gemakkelijk en is goedkoop. Om het echter geschikt te maken voor polyestervorming, brengen we eerst een stireen-bestendige isolatielaag aan, zodat het smelten van het EPS vermeden wordt.

 

eps-mal

 

Indien de mal gebruikt wordt als een direct mal, dan zullen we tevens een gladde toplaag voorzien, zodat er geen afdruk op het zwembad overblijft.

 

Ook voor het maken van betonmallen gebruiken we EPS. Ook in de bouwsector spelen prijs en omvang een belangrijke rol. Des te meer wanneer het over éénmalige stuks gaat. De techniek laat toe om complexe architectonische vormen te realiseren aan een beperkte kost.