Reeds in 1922 werd de gronslag van de onderneming door Fransciscus De Feyter gelegd.

 

de-feyter-historiek


Belangrijke uitbreidingen volgden in 1931 en in 1953.

In 1954 nam zoon Gustave De Feyter de zaak over.
In 1974 verhuisde ze naar het huidige adres op het industrieterrein Polderstad.

In januari 1997 werd Mevrouw Ann De Feyter de nieuwe zaakvoerder, als telg van de derde generatie.

In 2007 werd het bedrijf overgenomen door de industriƫle groep 4Invest. Deze groep wil zich opwerken als verzameling van bedrijven met verspanende en aanverwante activiteiten en heeft daartoe reeds een tiental bedrijven in portefeuille.


Al snel na de overname werd het bedrijf getroffen door tegenspoed : een brand heeft in 2008 het hele atelier en de daarin geplaatste machines vernietigd. Met letterlijk bloed, zweet en tranen van alle mederwerkers, is het toch gelukt om een volledig nieuw atelier en machinepark op te bouwen. Sindsdien staat G De Feyter weer zijn mannetje met uiterst moderne en snelle machines.


In november 2010 heeft G De Feyter het bedrijf 4Parts uit Wilrijk overgenomen. Met deze overname werden verschillende doelstellingen gerealiseerd : 1) het toevoegen van zeer ervaren en bekwame medewerkers, 2) het toevoegen van een anticyclische activiteit (nl herstellingen), 3) een betere absorptiecapaciteit voor pieken en tenslotte 4) een verhogen van de rendabiliteit ten gevolge van een lagere vaste kost.
 
Eind 2011 zal een deel van 4Invest overgaan in een nieuwe juridische entiteit, genaamd Zelus NV. Deze groepeert de zuivere verspanende bedrijven, om aldus een nog sterkere synergie uit te bouwen;